RETEAUA DE POVESTI

Ana-Maria Negrilă, despre scrierea în viitor ca o întoarcere în trecut (S6; Ep 69 )

November 27, 2023 Corina Ozon Season 6 Episode 69
RETEAUA DE POVESTI
Ana-Maria Negrilă, despre scrierea în viitor ca o întoarcere în trecut (S6; Ep 69 )
RETEAUA DE POVESTI premium!
Help us continue making great content for listeners everywhere.
Starting at $3/month
Support
Show Notes

Invitata mea de astăzi se află la intersecția literaturii cu știința, istoria și imaginația. După ce i-a captivat pe cititori cu  proza de science-fiction, a făcut o turnură spre romanul istoric. S-a aflat într-o permanentă învățare, iar scrisul ei reflectă o cercetare minuțioasă și o pasiune pentru știință, dar și pentru povești. S-a documentat la NASA, dar și în arhivele istorice, pentru că Ana-Maria Negrilă este fidelă adevărului narațiunii pe care o construiește minuțios.
„Ana-Maria Negrilă  este absolventă a Facultății de Limba și Literatura Română a Universității București, doctor în literatură veche, scriitoare și traducătoare.

A debutat în 1993, cu povestirea Fragile, în Jurnalul SF. A publicat în nenumărate alte antologii, inclusiv internaționale (ArtPanorama, Haemus Revistë Evropiane, Argos, String, New Weird ș.a.), iar prozele sale au obținut numeroase premii la concursurile de profil.

A publicat și numeroase articole și studii științifice în reviste din țară și din străinătate. A scris mai multe romane și culegeri de povestiri: Orașul ascuns (2005), Împăratul ghețurilor (2006, reed. 2018, 2019, tradusă în Ungaria la ed. Metropolis Media cu titlul Jégcsászár, în 2019) pentru care a obținut Premiul Vladimir Colin, Lumile se prăbușesc (2015). În 2016, i-a apărut Regatul sufletelor pierdute, primul volum al seriei Stelarium, un space opera unic în peisajul românesc de gen. A fost urmat la câteva luni de volumul al doilea, Ascensiunea stelară, iar în 2019 de ultima parte, Agenții haosului. În 2020, a publicat primul volum al unei serii fantasy, Stăpânul umbrelor – Trezirea. Cele patru oglinzi ale adevărului este primul ei roman istoric.” (descriere preluată de pe site-ul hyperliteratura.ro)

Support the show

Podcastul poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music.
Devino suporter al podcastului aici: https://www.buzzsprout.com/1884756/supporters/new
Mulțumesc!
The podcast can be listened to on Apple Podcasts, Google Podcasts, Amazon Music.
Become a supporter of the podcast here: https://www.buzzsprout.com/1884756/supporters/new
Thanks!